Archief

Frédéric is een man van vele gezichten: hij studeerde af aan de École Normale Supérieure, is doctor in de œnologie, wijnbouwer, maar ook woordvoerder en directeur van de afdeling wijn en sterke dranken bij Fauchon in Parijs.

In Marigny-Brizay, diep in de Poitou, kreeg hij het voor elkaar een oud wijnbouwgebied nieuw leven in te blazen. En hoe! Biologisch natuurlijk, hoe kan het ook anders. Volgens zijn principes houdt hij meer rekening met de kans op infecties in de wijngaard om zo de behandelingen terug te schroeven. Hij verstuift met zeer weinig water en houdt de oogsttemperatuur zo goed mogelijk onder controle. Er wordt gevuld onder stikstof om zo het minimum aan zwavel nog meer te verminderen. Aan de wijn wordt geen enkel additief toegevoegd, ‘Alles wat we nodig hebben zit in het sap zelf’.

Het domein telt 75 ha. Door de geologische structuur zijn alle lokale druiven teelbaar: pinot noir, cabernet franc en sauvignon, chardonnay maar bovenal sauvignon blanc en een beetje gris. Zijn programma splitst zich op in drie grote lijnen: Brochet (auteurwijnen), Marigny Neuf (premiumwijnen, waarbij hij de vertrouwde Australische benaming gebruikt aangezien hij daar wijnstages liep) en Ampelidae (de topwijnen).

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.