Archief

D.O. Ribera del Duero is inmiddels een internationaal befaamde regio die de laatste jaren meerdere beroemde wijnen heeft afgeleverd.
De wijnen van Bodega de Bardos, handgemaakt van enkele van de oudste wijngaarden in de Ribera del Duero, weerspiegelen de persoonlijkheid van het Castiliaanse landschap en klimaat, altijd respectvol voor het fruit waarvan ze zijn gemaakt, het bereiken van een elegantie en een finesse zelden gevonden in wijnen uit dit gebied.
Clea is een wijn met een verhaal over kunst, ontwikkeld door de mannen achter Vintae. De bodega selecteert zijn druiven uit wijngaarden rond de dorpen: Fuentemolinos, Quintanilla de Onésimo, Anguix en Moradillo de Roa, hier komen de beste druiven (cabernet sauvignon, tinta de pais en tinta fina) vandaan. Er wordt in het proces om tot een geweldige wijn te maken niets aan het toeval overgelaten. Van kleine 15 kilo-kratjes voor het plukken tot een strenge druifselectie waar alleen de allerbeste druiven worden gebruikt. Alle wijnen worden gerijpt op Frans eiken in wisselende perioden van oude en nieuwe vaten. Zo rijpt Roble alleen op oud eiken, de Crianza deels op nieuw en deels op een jaar oude vaten en de Reserva met het grootste aandeel nieuwe houten vaten. Het resultaat mag er zijn, de wijnen van Clea vallen regelmatig in de internationale prijzen o.a. Mondus Vini en Decanter.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.