Archief

De geschiedenis van Estandon begon in 1947 toen Jean Bagnis het Estandon-wijnmerk creëerde, dat meteen een hit werd. In 1973 besloten de telers van de lokale wijncoöperaties om hun expertise te bundelen en een unie van coöperaties op te richten, later samen met andere wijnhuizen in het gebied.
Het merk Estandon werd onderdeel van het avontuur in 2005 en markeerde het begin van een nieuwe geschiedenis ... die van Estandon Vignerons.

In 1947 creëerde Jean Bagnis, een baanbrekende en visionaire man, Estandon, een wijn die een mix was van de beste terroirs in wat de AOC Côtes de Provence zou worden. Consistentie, kwaliteit en vakmanschap waren de ingrediënten die Estandon succesvol zouden maken.
In 1973 creëerden de wijnbouwers van de wijncoöperaties en andere spelers in de Var een unie van coöperaties, die hun expertise bundelden. In de loop van de volgende jaren hebben andere wijnmakerijen in de regio's Var en Bouches-du-Rhône zich aangesloten bij de groep en hebben ze het merk Le Cellier de Saint Louis overgenomen.

In 2005 sloot de Vignerons des Caves de Provence, eigenaars van het merk Estandon, zich aan bij de Unie en creëerde zo de "Cercle des Vignerons de Provence", die destijds 10% van de wijnproductie in de Provence vertegenwoordigde.

Sinds 2010, voortbouwend op dit collectieve succes, hebben de leden van de Unie hun steun achtergelaten bij een bedrijfsplan dat tot uitdrukking zou komen via een nieuwe identiteit:

Estandon Vignerons.

Showing the single result