Archief

Mehofer maakt al sinds 1992 wijn van biologisch geteelde druiven. De familie Mehofer heeft biologisch werken in haar levenswijze geïntegreerd. Bij de
renovatie van de 200 jaar oude kelders is rekening gehouden met vocht­regulatie en luchtstroombehandeling. De isolatie werd niet kunstmatig gerealiseerd maar met cellulose. Schimmelziekten zijn een groot probleem in Europese wijngaarden. Omdat deze ziekten niet van binnenuit komen, maar van buitenaf, moeten ze ook uitwendig bestreden worden. Meeldauw doet zich op verschillende manieren voor, afhankelijk van het weer. Biologische wijnbouw functioneert ook niet zonder bescherming. Het grote verschil tussen wel en niet biodynamisch werken, zit in de aard van de bescherming en de gebruikte middelen. Mehofer gebruikt plantenextracten (paardenstaart, venkel), bakpoeder, silicaten, zwavel en koper ter bestrijding van deze ziekten. Op dit moment experimenteert Mehofer met PIWI druivenrassen, kruisingen tussen bijvoorbeeld grüner veltliner en een Amerikaans ras, dat resistent is tegen schimmelziekten.

Showing all 2 results