Archief

La Bodega de Pinoso is een 100% biologisch werkende bodega in de warme DO Valencia, bij Alicante. Onder de bezielende leiding van Ana Amat werkt een talentvol jong team aan de wijnen. Ze combineren moderne en traditionele technieken, werken met lage sulfietgehaltes en gebruiken inheemse gisten en autochtone druivenrassen als monastrell en airen. De ondergrond en het microklimaat rond de bodega zijn ideaal voor het verbouwen van deze druivensoorten. Ze geven de wijnen van La Bodega de Pinoso net dat beetje extra mee. Een "alma de vida", mediterrane ziel zoals de Spanjaarden het omschrijven.

De monastrell zorgt bij de rode wijnen voor de Spaanse vriendelijkheid, de alicante bouschet (= garnacha tintorera) voor het fruit en het kruidige, waarna de merlot het helemaal afmaakt.

De diepgewortelde oude stokken van de airen zorgen bij de witte wijn voor een verrassende mineraliteit, waardoor het lijkt of de wijn wat houtrijping heeft meegekregen. Een unieke wijn waaraan heel wat jaren experimenteren ten grondslag liggen.

Showing all 2 results